Switzerland 
Suomalaiset Sveitsissä
Home > Swiss Residency > Residence permits > FAQ > General questions > Foreign communities > Suomi

Marsalkka Mannerheimin jälkiä seuraten lukuisat suomalaiset ovat tulleet viettämään eläkepäiviään Sveitsiin. Ilmasto, verotus ja Sveitsin keskeinen sijainti Euroopassa tekevät Sveitsistä ihanteellisen paikan hyvin ansaitulle eläkeajalle. Sveitsi on maa, joka Suomen lailla takaa turvallisuuden, yhden maailman korkeimmista elintasoista, kohtuullisen verotuksen ja junat saapuvat siellä aina ajallaan. Tätä nykyä on helppoa asettua asumaan Sveitsiin eläkkeelle siirryttyään jos vain täyttää muutaman yksinkertaisen kriteerin. Tehtävämme on tehdä mahdolliseksi asettumisenne Sveitsiin.

Pieni paratiisi keskellä Eurooppaa
Sveitsillä on etunaan keskeinen sijainti Euroopan sydämessä. Sehän on hyvin lähellä Etelä-Euroopan maita ja samalla tunnin lentomatkan päässä pohjoisen Euroopan pääkaupungeista. Ruokakulttuuristaan se voi myös olla ylpeä: Suomessa niin arvostetuilla marjalikööreillä on useita "sukulaisia" Sveitsissä. Siellä näet valmistetaan hedelmäviinoja mm. päärynöistä, omenista ja aprikooseista. Suotuisan ilmaston hellimät Sveitsin viinitarhat tuottavat viiniasiantuntijoita ihastuttavia viinejä. Sveitsiläinen keittiö tarjoaa lukuisia tyypillisiä ruokalajeja ja kaikkialla on erinomaisia, gastronomeja houkuttelevia ranskalaisia ja italialaisia ravintoloita. Joka puolella Sveitsiä on mahdollisuus  kaikenlaisiin vapaa-ajan harrastuksiin. Sveitsin 72 golfkenttää täyttävät kaikki lajin harrastajien toiveet. Tämän korkean elämän laadun lisäksi asuminen Sveitsissä on erittäin turvallista. Kuten Suomi, myös Sveitsi kuuluu niihin Euroopan maihin, joissa on alhaisimmat rikosluvut.

Aurinkoa ja murtomaahiihtoa
Sveitsin upeassa ilmastossa yhdistyvät todellakin pohjoisen ilmaston parhaat piirteet sekä välimerellisen lempeä kevät ja kesä. Vuoriston läheisyyden ansiosta maastohiihtoa voi harrastaa pitkillä matkoilla keskellä suurenmoista alppimaisemaa. Yksistään Valais'n (Wallis) kantoni tarjoaa yli 40 latuverkostoa. Kulttuurielämää on samoin runsaasti. Sveitsissä on yli 180 museota ja jokaisessa kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät elokuvia alkuperäisversioina.
 
Huomattava suomalaisyhteisö
Sveitsissä on huomattava suomalaisyhteisö, johon kuuluu noin 7000 jäsentä. Useimmat suomalaiset asuvat Genevenjärven ympärillä sekä Zürichin seudulla. Sveitsissä asuvista suomalaisista useimmat eläkeläiset valitsevat Genevenjärven rannalla sijaitsevan Montreux'n, jonka välimerellinen mikroilmasto takaa heille pitkät, aurinkoiset päivät ja vaivattoman matkan Geneven kansainväliselle lentokentälle, mistä pääsee päivittäisillä lennoilla tunnissa Roomaan, Malagaan ja Helsinkiin.

Lukuisat Sveitsin suomalaisyhdistykset tarjoavat monenlaista toimintaa sekä sveitsiläisille että suomalaisille jäsenilleen. Ne järjestävät esitelmiä ja suomalaisten merkkihenkilöiden esittelyjä. Yhdistykset järjestävät myös perinteisiä suomalaisjuhlia kuten vappu, juhannus ja pikkujoulu. Suurimmassa yhdistyksessä on 4000 jäsentä eri puolilla Sveitsiä ja se julkaisee lehteä Finnland Magazin. Muut kulttuuripiirit kuten pohjoismaiset perinnetanssikerhot tai musiikkipiirit täydentävät suomalaisille suunnattua vapaa-ajan tarjontaa. Useissa kylpyläkeskuksissa on suomalaisia saunoja, joita arvostetaan kovasti Sveitsissä. Sotilashenkilöille on Sveitsissä suomalais-sveitsiläinen upseeriyhdistys, joka järjestää urheiluammuntakilpailuja.

Miksi et sinäkin?
Sveitsiin muuttaminen ei ole enää vain formulakuskien tai miljardöörien etuoikeus. Jos olet eläkkeellä ja vuositulosi ovat vähintään 
400 000 Suomen markkaa, sinulla on kaikki mahdollisuudet saada
 oleskelulupa, joka oikeuttaa sinut, puolisosi ja alaikäiset lapsesi asumaan Sveitsissä ympärivuotisesti sekä maksamaan erittäin kohtuullisesti veroja. Näin pääset nauttimaan asumisesta maassa, missä yhdistyvät Suomen hyvät puolet (järjestys ja ajallaan saapuvat junat, omaisuuden ja asukkaiden turvallisuus, maastohiihto ja luonto), mutta joka sijaitsee Euroopan sydämessä, missä päivät ovat pitkiä ja verotus alhainen. Meidän erikoisalaamme on tehdä mahdolliseksi Sveitsiin asettumisesi. Ota yhteyttä meihin, niin sovimme maksuttomasta neuvonnasta. 

Eräs Nokian johtajistoon kuuluva entinen asiakas kertoo
Asiakkaamme herra R siirtyi hiljattain eläkkeelle Nokian johtotehtävistä ja päätti muuttaa asumaan Sveitsiin. Lue miksi hän valitsi Sveitsin, kuinka hän sai oleskelulupansa kahdessa kuukaudessa ja katso kuvia hänen talostaan Sveitsissä.
Kertomus ja haastattelu
Montreux, Suomen pääkaupunki Sveitsissä
Monet suomalaiset muuttavat Montreux'hön Genevenjärven rannalle eläkepäiviään viettämään. Kaupungissa on näet suotuisa välimerellinen mikroilmasto, jonka ansiosta päivät ovat pitkiä ja aurinkoisia. Sieltä on alle tunnin matka upeille laskettelurinteille ja Geneven kansainväliselle lentokentälle, mistä pääsee päivittäisillä lennoilla tunnissa Roomaan, Malagaan ja Helsinkiin. Marsalkka Mannerheim ei erehtynyt valitessaan Montreux'n asuinpaikakseen kuten ovat tehneet lukuisat suomalaiset asiakkaammekin.

Mannerheim Montreux'ssä
Erään Nokian johtajistoon kuuluva entinen asiakas kertoo
Rough Guide Montreux

Kolme suoraa lentoa päivittäin Helsinkiin
Business Jet
Finnair tarjoaa päivittäin kolme suoraa lentoa Sveitsin ja Helsingin välillä yhteistyössä Swissairin kanssa.

 Other pages of interest:


© Micheloud & Cie 2013      Tel. ++41 21 331 48 48  info@switzerland.isyours.com. No part of this site may be reproduced in any form or by any means without our prior written permission. Printed from http://Switzerland.isyours.com/e/countries/suomi.html